За първи път в България ще се проведе Sofia Startup Expo 2018 (SSE). Това е изложение за стартиращи компании и нови предприемачи, които ще покажат иновативни продукти, технологии и услуги за производството и ежедневието, свързани със създаването на удобство, ефективност и по-високо качество на живот на хората.

Като платформа за подпомагане на иновациите, SSE ще обхване всички компоненти, необходими за започване и поддържане на стартиращ иновативен бизнес. Тук ще видите стартъп фирми, мениджмънта на водещите корпорации, държавни агенции, инкубатори, инвеститори, фондове за рисков капитал, банки, идеи на студенти и технологични компании от цeлия свят. Амбицията на организаторите е SEE да се превърне в мястото за среща на създателите на технологиите, иновационните мениджъри и инвеститорите, които да изграждат партньорства и да оформят бъдещето.

Sofia Startup Expo 2018 ще се проведе на 13 – 14 март 2018 г. в зала „Джон Атанасов“ в „София Тех Парк“ и съвпада с българското председателство на Европейския съюз. Изложението включва 2-дневна изложба, с еднодневна конферентна сесия, технически хакетон и връчване на златни медали за иновации. В изложението в София ще участват още лидери, опитни предприемачи, инвеститори, както и ключови визионери и футуристи, за да дадат крила на най-добрите идеи.

Очакват се изложители от секторите на информационните и комуникационни технологии, енергетиката, хранително-вкусовата промишленост, земеделието, строителството, здравеопазването, образованието, финансовите услуги, транспорта, екологията и др. Ще бъдат демонстрирани широка гама от нови технологии, модерни услуги и продукти в различни категории, с допълнително познание за IoT – интернет на нещата (познат и като Интернет на вещите – за комуникация чрез електронни устройства помежду им или с външна среда), чрез интерактивни семинари и презентации. Инвеститори и фондове за рисков капитал ще търсят най-добрите високотехнологични продукти с потенциал за стартиране на успешен бизнес, които да подкрепят.

Мотото на първото издание на Sofia Startup Expo 2018 е „Дайте крила на своите идеи“.

Какво още да очакваме на събитието?

Sofia Startup Expo 2018 ще представи идеи и прототипи на стартиращи иновативни компании на модерната „Станция С“ в София Тех Парк. Иновационният форум „Джон Атанасов“ ще се превърне в атрактивна експозиционна гара, с площ от над 1800 кв.м. Пространството ще бъде разделено на три основни зони. Share zone е изложбената зона за стартиращи фирми и инвеститори, която ще среща идеите с парите. Create zone е креативната зона, предназначена за проекти на учебни заведение, сдружения на млади иноватори и неправителствени организации. Тук очаквайте презентации, игри и преживявания, които ще създаваме заедно с изложителите и посетителите. А третата – Chill zone – ще бъде за опитване на вкусове и място за работни срещи и нетуъркинг.

Нови програми за учатие на статърпите

Две нови програми за участие на стартъпи в Sofia Startup Expo 2018 са програмата „Съзидател“ и програмата „Боец“, които очакват добрите идеи с бизнес потенциал в Креативната зона (Сreate zone) на изложението.

Програма “Съзидател” (Founders Program) е специално разработена за стартъпи в начална фаза на развитие, но с големи амбиции. Създателите им ще получат работна маса (площ от 2 кв.м.), за да представят идеите си и достъп до уникална общностна програма, която да ги обгради с най-добрите предприемачи и ресурси.

„Ние подкрепяме хората с идеи – „Съзидателите“, защото вярваме, че разнообразието стимулира новите бизнеси и иновациите. Вярваме, че всеки има право да стане предприемач и затова даваме възможност на повече хора да покажат какво са създали, като предложим изключително достъпна пакетна цена за участие в изложението – 290 лв., без ДДС“, каза ръководителят на проекта Димитрина Христева. По думите й креативността, предприемчивостта и амбицията да създадеш свой успешен бизнес не бива да срещат прегради, а напротив – да бъдат насърчавани и стимулирани, за да „получат крила“. Затова и слоганът на първото Sofia Startup Expo e такъв – „Дай крила на своите идеи“, подчерта Христева.

Другата програма – „Боец“ (Fighters Program) е за тези, които имат убийствена предприемаческа мисъл и бизнес с потенциал, но не са „родени“ в привилегирована среда. Насочена е към ученици, студенти, сдружения на млади иноватори. Програмата “Боец” е точно като Програмата за съзидателите, но е безплатна!

„Това е трудно, амбициозно и изискващо – за нея участниците трябва да ни представят идеята си по най-завладяващия начин и със сигурност това ще ги отведе с бързи темпове до всичко, от което се нуждаят, за да изведат бизнеса си на пазара. Ние им осигуряваме безплатен достъп до нашата Креативна зона, при първо участие. Сега те са на ход да покажат, че са Бойци!“, подчерта Димитрина Христева. Предложенията и заявките се очакват на имейл [email protected] до 28 февруари 2018 г.

 

Повече информация за Sofia Startup Expo 2018 ще откриете на сайта на изложението: www.sofiastartupexpo.eu.

За контакт: [email protected] и телефон: +359 889 85 55 45.

Recommended Posts