Тридесет известни международни VC инвеститори вече направиха своята регистрация за посещение на четвъртото издание на ScaleIТ, което ще се проведе в Милано в периода 17.-18. октомври. Те ще се срещнат с 15 иновативни компании от региона. Тази година екосистемата на младите италиански и SEE компании започна сериозно да демонстрира своята стойност и способността на ScaleIT да осъществява връзки става все по-важна за превръщането на големия потенциал в ефективен растеж на бизнеса.
Photos by: www.gabrielezanon.com

Милано, 4. септември 2018. Екипът на ScaleIT избра 15 иновативни компании, които да получат достъп до четвъртото издание на ексклузивната платформа, създадена да насърчава срещата между най-добрите италиански и SEE scaleup участници и международните инвеститори.

Лоренцо Франчини, основателят на ScaleIT, подчертава: “Това издание изразява визията, която ScaleIT насърчава от самото начало: да използва реалния потенциал на компаниите за привличане на международен капитал. Ако вземем Италия като пример, в първата половина на 2018 г. млади иновативни компании получиха инвестиции на обща стойност от 233 милиона евро (източник: StartupItalia!). 176 милиона от всички тях представляват транзакции, включващи поне един чуждестранен инвеститор. Нашата мисия е да допринесем за развитието на икономическото бъдеще на страните, в които работим, като увеличим броя на чуждите инвеститори. Вече сме получили подкрепата на 30 важни VC инвеститори, а това е явен знак, че съвместно сме направили още една стъпка в правилната посока.

След като анализира представянето на 1000 scaleup представители в частната база данни на ScaleIT и идентифицира и интервюира най-обещаващите, Консултативният борд, начело с Лоренцо Франчини, но в който и журналистът  и предприемач Емил Абирсед, инвеститорът Пиетро де Нардис, венчър капиталистът Мишел Новели и инвеститорът Николо Колуси, избра 15-те финалисти. Единадесет от тях са италиански, един е гръцки, един македонски, един словенски и един български.

Избраните компании ще представляват следните раздели: ScaleUP (посветен на scaleups, които напълно спазват на метриката на ScaleIT избора), Large Stage (посветен на компании с повече от 10 милиона евро в оборот); и най-накрая, за пръв път тази година, разделът Earlier Stage, посветен на компании по-скоро в своята фаза на добро развитие, но с ясни перспективи за растеж в краткосрочен план благодарение на своите иновативни бизнес модели и смели планове за развитие. Представителите на последния сектор са активни във fintech-insurtech сектора, познат като един от най-динамичните и активните.

В тази ScaleUp селекция е и северноамериканската/българската компания “Fite”, платформа за онлайн стрийминг на бойни спортове.

SCALEUP СЕКЦИЯ:

Codemotion (Италия) – Иновативен център за развитие и платформа, която свързва компании и IT професионалисти с технологичната общност.

Direttoo (Италия) – Онлайн платфрома за покупко-продажба на продукти за ресторанти.

Fite (САЩ/България) – Платформа за онлайн стрийминг на бойни спортове.

Greater Fool Media (Италия) – Компания за видео разпределение, специализирана в местни онлайн продукти, особено за YouTube.

InPlayer (Великобритания/Македония) – Видео платформа за монетизиране на видео и дигитални продукти.

Intale (Гърция) – Комуникационна и бизнес разузнавателна платформа, свързваща оператори в ритейл сектора.

Kippy (Италия) – GPS локатор и платформа за услуги за домашни любимци.

Visionect (Словения) – Платформа за иновативен дигитален дисплей, базиран на технологията на електронната хартия.

Wanderio (Италия) – Приложение за резервация на многомодални транспортни услуги.

Xceed (Италия/Испания) – Управленческа платформа за нощни клубове и покупка на билети.

LATER STAGE STORIES:

Bending Spoons (Италия) – Софтуер къща, специализирана в дизайна и маркетинка на мобилни апликации.

Safety21 (Италия) – Компания за технологични услуги, която предлага аутсорсинг услуги за публичните институции и полицията за подобряването на стандартите  за пътна безопасност.

EARLIER STAGE FINTECH-INSURTECH:

Oval Money (Великобритания/Италия) – “Oval” е приложение, което помага на потребителите да следят своите разходи и да управляват спестяванията си. Insoore (Италия) – Платформа, която предоставя застрахователните компании с фотографична инспекция на вече застрахованите превозни средства.

InsurEngines (Италия) – Водеща платформа с технологично обучение и голяма база данни, която задвижва иновациите в застраховането, специализирана в loT и Instant застраховките.

 

Това са scaleup участниците, които ще се срещнат с международните инвеститори, на които ще представят своите планове за растеж с надеждата да спечелят 3 от общо 30-те милиона евро инвестиции.

 

Сред инвеститорите, които вече потвърдиха присъствието си на събитието през октомври, са главни VC инвеститори като Insight Venture Partners, Accel, Index, Early Bird VC, Holtzbrinck Ventures, Idinvest, Partech, Acton, Aster, Iris и Nauta.

Събитието, което ще се проведе на 17. и 18. октовмри в Милано, е уникално, превърнало се в своето четвърто издание във важен играч в бизнес екосистемата и в света на технологичните иновации. Главният партньор на събитието е “Euronext”, водеща паневропейска фондова борса в еврозоната, която възнамерява да подпомогне технологични компании да развият бизнеса си. “Euronext” вижда в качествата на компаниите, селектирани от ScaleIT, много висок потенциал за израстване в международната индустриална и финансова система. Компаниите, новоприсъединили се към нашия проект, са McKinsey, Orrick, Docebo и Ludovici, Piccone & Partners, докато някои от водещите световни компании продължават да подкрепят събитието – Generali, Amazon Web Services, Salesforce, Silverpeak и Badenoch & Clark.

Още информация за организаторите и програмата за ScaleIT 2018 може да се намери на scaleit.biz.

 

Пресцентър:

Edina Dyachenko – [email protected]

Recommended Posts