ABLE (photo)

Supervisory Board 2016

 • Асен Георгиев
  Асен Георгиев

  Асен Георгиев е член на ABLE от 2012 г. Съосновател и проектен лидер на ABLE Mentor. Член на Консултативния съвет на ABLE от януари 2016 г. Асен е магистър по Стратегическо управление в Стопански факултет на СУ. Участник в Лятна предприемаческа програма (SEP) през 2012 г. Работил е като журналист и редактор във вестник Капитал между 2007 г. и 2013 г. Основател и управител на специализиран онлайн магазин за батерии за лаптоп Batteryland.bg и онлайн магазин за батерии за мобилни устройства Batteryzone.bg. Чете, пише, катери планини и обича да довършва всичко започнато. Журналист по призвание, филолог по образование. Предприемач и доброволец по вътрешно усещане.

 • Белизар Маринов
  Белизар Маринов

  Белизар Маринов е съосновател на ABLE и член на Контролния съвет от 2015 г. Преди това той прекарва два мандата в Управителния съвет през 2013 и 2014 г. Белизар Маринов работи като инвестиционен анализатор в стартъп акселератора Eleven. Притежава магистърска квалификация по финанси от университета на Тилбург, Холандия и бакалавър от УНСС. Правил е допълнителна специализация във Великобритания, част е от първия випуск на програмата Младите Лидери на България. Белизар е импро театър ентусиаст и е изкушен от приключенски изживявания на открито и сред природата.

 • Иконом Филипов
  Иконом Филипов

  Иконом Филипов (Номи) е запален на тема развитие на нови проекти, хора и себе си. Неуморен ентусиаст, осъзнаващ важността на това да случваш нещата и биваш активно въвлечен в средата, вместо пасивно да наблюдаваш от ложата. Номи е учил международни икономически отношения и управление на IT проекти. В момента професионално е въвлечен в изграждането на продукт, който ще подкрепя хората, въвлечени в иновациите. В ABLE е участвал в създаването и експанзията на различни проекти и от 2015 година е член на Консултативния съвет на организацията.