Executive team

 • Кремена Дервенкова
  Кремена Дервенкова Изпълнителен директор

  Кремена става част от ABLE след участието си в лятната предприемаческа SEP 2016, с което (по нейни думи) стартира и най-вълнуващия период в живота й досега, изпълнен с много пътувания, преживявания, доброволчество, учене, обогатяване. Осем месеца по-късно, Кремена е силно мотивирана и вдъхновена да добротворчества, този път като част от екипа на ABLE.

  От началото на месец март 2017г Кремена работи като организационен лидер на ABLE, а от 1 май 2019 е назначена за изпълнителен директор на организацията. В ролята си на такъв, тя работи активно с управителния съвет по стратегически въпроси за развитието на ABLE, поддържа контакти и търси възможности за колаборация с партньорски организации и участници в предприемаческата екосистема, фондонабира за осъществяване на различни проекти и управлява оперативната дейност на асоциацията.

  Целите й са свързани освен с утвърждаването на ABLE като все по-представителна единица и активна страна по култивирането на предприемаческия и лидерски потенциал на хората у нас, така и със създаването на осезаеми ползи за членовете на асоциацията, които с гордост да се идентифицират с нея.

  Още за Кремена: Завършила е бакалавър “Маркетинг” и магистър “Международен бизнес на английски език” в УНСС. През лятото на 2016 година напуска корпоративната работна среда, където 5 години се занимава с фронт офис обслужване на клиенти, организиране на събития и финансов контрол. Много обича да пътува, спортува, танцува и да прекарва време сред природата. Дерзае за спасяването на света като учи хората да се хранят с насекоми и да бъдат социално осъзнати консуматори.

 • Mila Kirova
  Mila Kirova Community Manager

  Mila Kirova has a bachelor’s degree in Psychology from Sofia University, followed by a film specialization in Amsterdam, the Netherlands and a number of European film workshops. After a long list of productions and a short corporate career abroad, in 2020 she undertook the entrepreneurial path. Traveler, yoga enthusiast and devoted filmgoer.

ABLE Executive Board 2016