През октомври Leader Talks ни срещна с Венета Андонова – преподавател по предприемачество в AUBG и ментор в Eleven.

С нея си говорихме за предприемаческия мироглед и предприемаческите умения, получавайки ценни съвети в каква посока целенасочено да се развиваме, за да станем ценни кадри в тази област. Научихме интересни истории за предприемачите от Латинска Америка и по-специално какво прави един интересен човек в Колумбия уникален и как той постига своите мечти, без да се спира пред нищо, ставайки успешен в среда, в която много други не могат да докажат себе си. Фермата Hacienda Gavilanes ни представи една нова гледна точка на иновацията, показа ни, че когато желанието е силно и се полагат усилия, то независимо от условията на средата успехът е възможен.

“Предприемаческият мироглед е нещо изключително сложно, това е да умееш да разгледаш ситуацията от друга гледна точка, без да те завладее трагедията”, казва г-жа Андонова.

Получихме и няколко практически съвета, базирани на дългогодишни изследвания в областта – да развиваме уменията си за даване на обратна връзка, както и да се научим да чуваме и разбираме такава; да спрем да търсим в несвяст ролви модели и съветници, защото това ни разколебава, прави ни несигурни и ни пречи да тестваме на практика идеите си. Посъветваха ни да търсим в успелите примери чисто практическите механизми, да не се прекланяме пред постигнатото и да вярваме в себе си и своите възможности. И ни постави пред предизвикателството да помислим за тези неща, които приемаме за дадени, непроменяеми, да ги запишем и след два дни да ги погледнем и да помислим за това как можем да ги променим!

IMG_2391

IMG_8358

Recommended Posts