Get in the Ring за трета поредна година среща на ринга най-добрите български предприемачи

 In Get in the Ring, Projects

Националният финал на предприемаческото състезание GET IN THE RING събра над 250 гости, настоящи и бъдещи предприемачи, вечерта на 17 ноември в Интер Експо Център София. Асоциацията на българските лидери и предприемачи – ABLE организира събитието в България за трета поредна година с подкрепата на над 30 спонсора и партньора, сред които Walltopia, Telerik, a Progress company, Max, GemSeek, VMware, Фондация “Америка за България”, Институт за международно образование, Интер Експо Център, Domaine Boyar, Kamenitza, Superhosting, Extreme Bulgaria, Evinat и други.

Get in the ring final 2015 (1)

Безспорно всичките шест финалиста на ринга бяха изключително подготвени, но като във всяко състезание победителят е само един. Жури в състав Веселин Арнаудов, Ивайло Иванов, Кирил Петков и Стефан Гугушев имаше нелеката задача да определи победителите, които ще представят България на регионалния финал за Източна Европа.

Победители в леката категория станаха Татяна Миткова и Велизар Шулев от ClaimCompass, чиято компания се занимава със защитата на правата на пътниците при възникнал проблем с техния полет. В по-тежката категория победи Иван Коморчец от Bueno. Екипът на Иван разработва мобилна апликация за интерактивно картографиране на ски пистите в различни страни с амбицията да обхване ски курортите в световен мащаб. И двата отбора ще представят България на регионалния финал за Източна Европа, който ще се проведе на 14ти януари, 2016 година в Интер Експо Център, и отново е организиран от ABLE.

Get in the ring final 2015 (2)

Акцентът на състезанието тази година бе поставен върху стойността от участието в GET IN THE RING на участващите страртиращи компании преди състезанието и след това. За целта на 14 ноември бе организиран менторски ден, на който участниците да се запознаят и да се подготвят за формата на състезанието. Менторският екип се състоеше от български академици, бизнес лидери, инвеститори и предприемачи. Участие взеха  Петър Горялов, проф. Венета Андонова, Ивaйло Христов, Огнян Киряков, Георги Малчев и Валентин Орешков.

Събитието традиционно предизвика  голям интерес в предприемаческите среди и вдъхновение не липсваше. Освен състезаващите се шест стартиращи компании, два млади екипа от ученици в 10 клас представиха своите идеи пред публиката – това са SmartCity от Русе и Composy от Димитровград.

Get in the ring final 2015 (3)

В туитър игра шестима участника от публиката спечелиха ваучер за скачане с парапланер, осигурен от Extreme Bulgaria, а момичетата от  Dance Station Bulgaria добавиха чара, без който никое състезание на ринг не може да мине.

Заповядайте на регионалния финал за Източна Европа на 14 януари в Интер Експо Център София. Повече информация тук.

Автор: Деница Йотова

Снимки: Александра Ангелова, Велин Койчев,

Верджиния Лазарова, Слав Денякин

Recommended Posts