2 ноември(неделя) – 4 български града (София, Русе, Стара Загора и Бургас), повече от 100 ученици и ментори, купища networking и положителни протонни заряди, незабравими емоции – ABLE Ментор сезон 2 е отново тук вече официално открит ! Ниските живачни нива в неделната утрин насред “разцвета” на ноемврийския мраз рязко избухнаха, за да потопят в обаятелен екстаз десетки ментори и ученици из всички краища на страната в рамките на официалните откриващи събития на прекрасния проект за развитието на лидерския и предприемачески потенциал сред гимназиалните ученици ABLE Ментор. За втори път програмата отваря широко врати, но този път из цялата страна, понасяйки олимпийската факла из различни български кътчета, за да разпръсне лидерския дух в опит да динамизира образователната среда на младите родни надежди, подобрявайки техните личностни и професионални качества с помощта на ментори в лицето на специалисти, вдъхновени лидери в своите професионални сфери, с които в рамките на 4 месеца младежите изготвят практически проект с насоченост към социалната, личностната или предприемаческата сфери.
И в 4-те града събитието повдигна завесата с инспирираща презентация, късаеща основните цели, насоки и задачи за екипите ментор-ученик в рамките на проекта и неговата основна мисия, пречупена през призмата на формирането на смели млади личности, уверени в своите възможности и потенциал, съзерцавайки непрестанно иновативните и двигателни сили на стремежа към постоянна промяна към едно по-добро бъдеще. Страстите се нажежаваха, а зад кулисите на трепнещите в очакване да узнаят своите партньори лица на участниците бликаше ентусиазъм, решителност и енергия за предстоящото приключение . След стремителната „презентационна ”завръзка на фона на сияещите лица, откриващите събития кулминираха в множество networking игри, които въплътиха взаимното опознаване на екипите ментор-ученик и определянето на взаимните им цели по време на програмата, поставяйки на изпитание тяхната креативност и разчупен подход в решаването на различни мини-предизвикателства. Усилен труд и иновативност завладяха подиума, а междувременно в екипите една след друга се раждаха шарен букет от предприемачески идеи, обществени и личностни проекти с изключителна добавена стойност.
В София събитието приветства близо 60 екипа насред наженения от страсти Betahaus, горд партньор на проекта.
В Русе, ABLE приветстваха над 20 екипа, обединявайки с каузата си и други съмишленици, които подкрепиха идеята на местно ниво, в това число Start it Smart | Ruse, Buda House и Факултета по Бизнес и Мениджмънт към Русенския университет.
В Стара Загора проектът стартира с 8 екипа, които включват ученици и ментори от 4 населени места. Партньорите от Фондация „Лидер 1“ се бяха погрижили събитието да протече по вълнуващ и интересен за участниците начин.
В Бургас 15 ученици и техните ментори белязаха откриването на програмата в офиса на Младежки глас.

mentor

ABLE Mentor 2

ABLE Mentor 6

ABLE Mentor

Recommended Posts