Вторият сезон стартира в началото на ноември. Кандидатстването за ученици и ментори е отворено до 4 октомври

И през тази учебна година програмата за индивидуално менторство ABLE Mentor ще стартира в София.

Целта ни е да изградим мрежа от млади професионалисти, готови да споделят опита си с ученици от 10 и 11 клас. Всеки ученик получава ментор с опит и познания в сферата, от която ученикът се интересува. В рамките на 4 месеца те работят заедно по проект, избран от ученика. Проектът може да е бизнес идея, социален или пък за личностно развитие.

Екипът на ABLE Mentor вече има над 20 активни членове, които се грижат за това, комуникацията между ментори и ученици да върви гладко и им осигуряват необходимите ресурси и контакти, както и организират събитията от програмата.

Как да се включиш

Ако искаш да се включиш в програмата (като ментор или като ученик) се регистрирай на www.ablementor.bg до 4 октомври. Ако си ментор, трябва да изпратиш автобиография, а ако си ученик – есе не тема “Какво искам да подобря/постигна/развия… и как” в размер от 150 – 300 думи (изпратено на имейл [email protected]).

Официалният старт на програмата и първото събитие ще бъдат на 2 ноември.

Досега в ABLE Mentor

През миналия сезон на ABLE Mentor 37 екипи (един ученик и един ментор) завършиха успешно програмата. За техните проекти можеш да прочетеш повече тук.

Предстои да видите

През септември ще стартира и ABLE Mentor Alumni Network, чиято цел е да изгради мрежа завършилите досега програмата ментори и ученици.

Екипът на ABLE Mentor се стреми програмата да излезе и извън София, и то още през този учебен срок. В полезрението на екипа в момента са Русе, Стара Загора, Пловдив, Казанлък и Бургас.

Able Mentor

Recommended Posts